Az iskola alapítványa:

Az Esztergomi Józsefes Diákokért Alapítvány bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy hozzájáruljon az Esztergomi József Attila Általános Iskolában folyó nevelő-oktató munka feltételeinek javításához, valamint támogassa a diákok tanulmányi-, kulturális-, szabadidős-, és sporttevékenységét. Az alapítvány örömmel biztosítja az anyagi keretet a tehetséges tanulók területi, megyei illetve országos szervezésű versenyekre való elutazásához is.

Az elmúlt tanévekben a tanulók egyéni támogatásán túl, a közösségek programjaihoz, az iskola eszközparkjának fejlesztéséhez is anyagi segítséget nyújtott az alapítvány.

A szervezet nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos magatartás már a gyermekkorban való kialakítására, hozzászoktatására. E gondolat mentén jött létre az alapítvány azon felhívása, melyet az osztályok között hirdetett meg, ez az úgy nevezett zöldpont gyűjtő verseny, melynek során a tanév végére kiderül, hogy melyik osztály nyeri el a „Legökosabb osztály” megtisztelő címet. Tíz területet felölelően (adományozás a Bogáncs kutyaotthon számára, papír-, gesztenyegyűjtés szervezése, „Dolgozz a Duna Múzeummal” programban való részvétel, osztályterem rendje…) gyűjthetik a diákok a zöldpontokat. Az osztálykirándulások és erdei iskolák anyagi megsegítésén túl az iskolai játszótér eszközparkja is az alapítványnak köszönhetően gazdagodott. Szintén az alapítvány segítségével vált lehetővé az iskola ebédlőjében a székek cseréje, valamint digitális eszközparkunk is gyarapodott az alapítvány által. Iskolánk Családi napján a szegedi Mobilplanetáriumot hozta el a tanulóinkhoz az alapítvány. Intézményünk évek óta rendszeres résztvevője az UniCredit Bank „Passzold tovább!” sportrendezvényének. Részt veszünk a Bozsik labdarúgó programban, diákolimpián, városi bajnokságokon. Ezen sporttevékenységünket szintén az alapítvány segíti.

Büszkék vagyunk alapítványunkra, mely a sikeres pályázatokon elnyert és az évente egyszeri szülői felajánlásokból befolyt összeggel közel 300 tanulónk mindennapjait támogatja.

Ezúton is köszönjük, ha éves adóbevallásakor gondol ránk, s felajánlja adója 1%-kát az Esztergomi Józsefes Diákokért Alapítvány javára.

Az alapítvány adószáma:

18618279-1-11