2018. június

Ma a #Zöldenjobb napon iskolánk csatlakozott az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés országos felhívásához, s tanulóink zöld felsőrészben jöttek iskolába.
Fogjunk össze és tegyünk együtt lépéseket a szemléletformálás, a szelektív hulladékgyűjtés, és egy élhetőbb környezet érdekében!

2018. május

Iskolánk csapata a Városi természetismereti vetélkedőn III. helyezést ért el! Gratulálunk a csapatnak: Harka Eliotnak (3.a), Farkas Ákosnak (3.a), Barics Leventének (4.a), Lénárt Bencének (4.b), Szilva Kamillának (5.a) és Basovszky Rékának (5.a). Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!

Az Esztergomi Montágh Imre EMGYI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő iskola meghívására szombaton iskolai csapatunk, a Fuss, hogy ne legyen akadály! elnevezésű jótékonysági rendezvényen vett részt. A szervezők idén az érzékenyítésre helyezték a hangsúlyt, a csapattagok megismerkedtek az egyes fogyatékossági csoportok jellemzőivel, kipróbálták milyen érzés az, ha pl. valamelyik érzékszervük sérült.

Több mint 15 millárd fával csökken a Föld erdőállománya minden évben az erdőirtás, a földhasználat megváltozása, a városiasodás és a helytelen erdőgazdálkodás miatt. Az idei Föld napján indult “Fákat a Földnek” felhívás célja, hogy 2020-ra, az 50. Föld napjára 7,8 milliárd fát ültessünk világszerte. Egy ember egy fát – mert addigra legalább 7,8 millárdan élünk a Földön.
A felhíváshoz a mai napon mi is csatlakoztunk. Ma, a MADARAK ÉS FÁK NAPJÁN mi is elültettük az első fánkat az iskola udvarán.

2018. április

Iskolánk csatlakozott a Föld napja alkalmából az Énekelj a Földért! elnevezésű országos kampányhoz. A környék egyetlen Ökoiskolájaként Esztergom város főterére hívtuk a város óvodáit, iskoláit, hogy együtt énekeljünk, gyújtsunk gyertyát a Földért.

          

2018. március

Élő madaras környezetóra az alsó tagozaton. Egy kormorán és egy harris ölyv látogatott el iskolánkba.

              

 

2018. február

Több turnusban Öko foglalkozásra hívtuk a nagycsoportos óvodásokat. Tavaszt váró ökomese, ismerkedés a tavaszi növényekkel, védett növény fogalma, évszakok, öltözködés és szelektív szemétgyűjtés – válogatás és egy kis kézműves foglalkozás – hóvirág készítés papírból.

 

                  

 

Az Esztergomi Petőfi Sándor Általános Iskolában megrendezett városi KRESZ vetélkedőn 2. helyezést ért el az iskolánkat képviselő csapat. GRATULÁLUNK!

 

  

 

2017. december

December 10-15-e között iskolánkban ruha – és játékgyűjtési akciót szerveztünk. Kértük, hogy a kinőtt és megunt, de még hordható gyerek és felnőtt ruhákat, a jó állapotban lévő játékokat legyenek kedvesek beküldeni. Az adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – Családok átmeneti Otthona Esztergom szervezetének ajánlottuk fel. A szétosztásról az ottani munkatársak gondoskodnak. Karácsony közeledtével reméljük, széppé tettük a rászoruló embertársaink karácsonyát is. Köszönjük szépen az adományokat a szülőknek!

2017. november
“Védd a természetet, védd az egészséged! című városi vetélkedőn jártunk a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A négy fős csapat – Borovszki Márk, Harka Eliot, Basovszky Réka és Szilva Kamilla – kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amit a zsűri külön kiemelt és megdicsért! S bár a csapatok nem versenyeztek, de a legtöbb pontot iskolánk csapata gyűjtötte! Gratulálunk a szép teljesítményhez!
      
„Barlangmánia” iskolánkban
November 24-én a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai jártak nálunk. Segítségükkel tanulóink játékos formában ismerkedtek az élettelen természeti értékeink, a barlangok világával.
          
3.a. osztályunk tanulmányi kiránduláson vett részt a Strázsa hegyi Kökörcsin Erdei Iskolában.
            
2017. október
Állatok Világnapja – október 4.
A korábbi évekhez hasonlóan az Állatok Világnapjához kapcsolódva az idén is gyűjtést szerveztünk az esztergomi Bogáncs Kutyaotthonban élő állatok számára. Örömünkre szolgált, hogy tanulóink nagy számban csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az így összegyűlt élelmet, takarókat, fertőtlenítőszert október 25-én adtuk át a menhely munkatársának.
    
Bejárható Magyarország tanórán hatodikos diákjaink a lovas jármóddal ismerkedhettek egyik nyolcadikos tanulónk édesapjának, Krac Zoltánnak köszönhetően.
              
Hetedik osztályos tanulóink a Duna Múzeumban Fehér Györgyi múzeumpedagógus irányításával gyakorlatias és szemléletes foglalkozáson ismerkedtek az ásványok és kőzetek világával.
              
 2017. szeptember

Elsőseink a Neszmélyi Hilltop birtokon szüretelni voltak. nagyon élvezték a programot!

               

 

A “Hazatérve” kiállításunk már látható az aulában! Nézz be hozzánk!

Mi is részt veszünk a városi Hídfutáson! Hajra József iskola!